roll-up

A roll-up, mint a legkompaktabb reklámeszköz

Ha olyan reklám felületet keresünk, mely a kedvező ár mellett, rendkívül praktikus tulajdonságokkal is rendelkezik, akkor a roll-up a legideálisabb szerkezet. Amellett, hogy egyszerűen összerakható és szétszedhető, nagyon kis helyet foglal el és könnyű. Ennek köszönhetően, gond nélkül szállítható, bárhová magunkkal vihetjük, még akár a tömegközlekedési eszközökre is felszállhatunk vele. Rendeltetésszerű használat mellett, hosszútávon hibátlanul működik, szinte nincs olyan eleme a roll-upnak, ami könnyen tönkre tud menni. A nyomat cseréje is gördülékenyen megoldható szakember által, aminek köszönhetően nem kell minden design csere után új szerkezetet venni. Könnyedén új hirdetést népszerűsíthetünk csupán egy nyomat cserével, ezáltal rengeteg pluszköltségtől kímélhetjük meg a cégünket egy roll-up szerkezettel.

A roll-up legnagyobb előnye

Rendkívül bosszantó tud lenni, ha egy reklámfelület a szállítás vagy tárolás következtében megsérül. Ez más eszközöknél előfordulhat, de a roll-up esetében nem könnyen. A roll-up szerkezete ugyanis úgy lett kialakítva, hogy az elcsomagolást követően a nyomat a vázszerkezeten belül helyezkedjen el, így teljes mértékben védve marad a reklámfelület. A sérülés és koszolódás ezzel elkerülhető és biztonságban tudhatjuk a reklámanyagot, akár hosszú ideig tartó tárolás esetén is.

Azt azonban ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy problémák akkor szoktak jelentkezni, amikor nem kímélik a roll-upot, nekiesnek, összecsukás közben elengedik félúton a nyomatot, mely lecsapódik és emiatt akár el is szakadhat. Ez a kár, nyilvánvalóan nem a szerkezet felépítésének tudható be, hanem annak, hogy a felhasználó nem megfelelő módon bánt a roll-uppal.

Nem mindegy, milyen nyomattípussal készül el egy roll-up

Sok műhely nem ideális anyagot használ, így a nyomat szélei bepöndörödhetnek és esztétikailag nem szép látványt nyújthatnak, ráadásul kevésbé lesznek tartósak. Ennek elkerülése érdekében a polypropilen anyag a legalkalmasabb nyomattípus a  roll-up eszközökhöz, mely kimondottan olyan jellegű felhasználásra lett kifejlesztve, ami ideális a kis helyigényű feltekercselésre, így cégünk ezt az anyagot preferálja. Többféle variáció is létezik ebből a filmből: nem fényzáró hátú, illetve a fényzáró hátú. A fényzáró hátú nagy előnye, hogy bárhol elhelyezhető, még fényforrás elé is tehetjük, akkor sem fog átütni rajta a fény. Azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy fotózkodásnál, tudósításnál a fény meg tud csillanni a roll-up reklámfelületén, de ezt is el tudjuk kerülni, mert matt lamináló fóliát alkalmazunk a nyomaton. A laminálást nemcsak a fény miatt célszerű alkalmazni, hanem azért is, mert rendkívül ellenállóvá teszi a felületet: nedvességálló, tisztítható, és karcálló lesz, kivédi a levegőben lévő szemcséket, melyek rátapadhatnak a nyomatra, és a ki-be tekergetésnél, hajszál karcokat okozhatnak a súrlódás miatt. Hosszú távú, aktív használat esetén mindenképp ajánlott az alkalmazása, mert megvédi és megőrzi a roll-up épségét, így akár éveken át gond nélkül használhatjuk.