promóciós pult

Hogyan válasszunk a promóciós pult választékból

Sokféle típus fellelhető a forgalmazóknál. Különböző méretekben, és felépítésben választhatunk az egyes modellek közül. Alapvetően két fontos szempontot kell figyelembe venni a választáskor. Csak beltéren, vagy kültéren is szeretnénk-e használni a promóciós pultot. Áruházi vagy kiállítási felhasználáskor jóformán csak beltéren használjuk. Ebben az esetben a nedvességállóságát nem kell figyelembe venni. Ez azoknál a promóciós pultoknál érdekes, amelyek rendelkeznek nem nedvességálló elemekkel.  Például több promóciós pult teteje, és polcai is fa alapúak. Ez típusonként eltérő, lehet faforgács lap alapú, közismertebb nevén, pozdorja, vagy bútorlap. Illetve gyakran alkalmazzák ma már a gyártók, az MDF alapú lapokat, akár polcnak is, melyek nagy szilárdságú farost lemezek. Ezek a mai korszerű adalékanyagoknak köszönhetően rendkívül szilárdak, kézzel szinte ketté sem lehet törni. Attól függetlenül nem alkalmasak nedves, esős időben kültéri használatra, hogy bevonattal rendelkeznek, illetve élzárva vannak. A nedvesség megtalálja a legkisebb rést is, és ettől a polc vagy polctető megdagad ahol nedvességet kapott. Ez nem azt jelenti, hogy ki sem szabad vinni kültérre, csak szemerkélő vagy folyamatos eső esetén azonnal száraz helyre kell vinni. Amennyiben tudjuk a felhasználás helyét, érdemes a következő szempontot figyelembe venni, ami a méret. Például a műanyag promóciós pultunk teljesen műanyag, így kültérre is szabadon használható.

A promóciós pult mérete

Amennyiben egy hostess, vagy kolléga szeretné fogadni az ügyfeleket, érdeklődőket a pultnál, bármelyik promóciós pult választható. Ha két vagy több embernek szeretnék használatra biztosítani, akkor szélesebb, ‘úgynevezett’ kétszemélyes pultot érdemes választanunk. Ez kínálatunkban a Popup Pult ExtraLarge, mely íves banán alakú formájával két embernek is megfelelő szélességet biztosít. Persze nyilván a többi promóciós pult is sok esetben közvetlenül egymás mellé is illeszthető, például az Alumínium Promóciós pultunk, melyre rengeteg példát láttunk már, például politikai pártok kampányai során. Az is érdekes lehet, hogy koronával is rendelkezik-e a kiválasztott promóciós pult, mert sokszor jól jöhet a kiválóan, és messziről is jól láthatóan  dekorálható felületével. Sok egyék kiegészítő eszköz is használható hozzá, például névjegykártya vagy szórólap tartó. Van aki felszereli a korona tartó rúdra, így az asztal felületéből nem vesz el hasznos helyet. A promóciós pultok nagy része alapestben rendelkezik polc(ok)al, de nem minden esetben. Ez például az aluminium promóciós pultunk esetében opcionális. Van ügyfelünk aki úgy van vele, hogy nem kell neki, úgy sem tenne bele semmit, csak nehezebb tőle. Viszont sok esetben jól tud jönni táska, vagy szóróanyag elhelyezésekor. A méret kiválasztása után jöhet a típus kiválasztása.

Nem mindegy, milyen promóciós pultot választanunk

A promóciós pult vázszerkezetén kívül a használhatósága is szempont. Például a műanyag promóciós pult teteje ugyan úgy fröccsentett műanyag, mely texturált, így például írni nem szerencsés rajta, illetve körben peremmel rendelkezik így kényelmetlen például aláírásgyűjtésre használni. Az aluminium promóciós pultunk pedig, teljesen sima 10 mm vastag fehér MDF lap, mely teljesen sík, nem rendelkezik peremmel, így kényelmesen lehet írni rajta, vagy termékeket kihelyezni. A korona minden pult esetén elhagyható, így nem része a stabilitásnak, vagy a használhatóságnak. A popup promóciós pultunk pedig egy illetve kétszemélyes verzióban is vásárolható, mely több részre szedhető, segédeszköz, szerszám nélkül könnyen összeszerelhető, így elfér egy kartondobozban, és még egységenként gyöngyvászon táskában is védve van.