roll-up

A roll up, szerkezetek típusai

Alapvetően a belső szerkezet lényegében mindegyik esetben azonos. Fém vagy műanyag tengelyen belül egy rugózat, mely a nyomat felcsavarását hivatott biztosítani. Azonban kívülről eltérnek a roll up szerkezetek vázai. Szinte minden roll up szerkezet váza tömör eloxált alumínium. Az eloxálás egy felületbevonat a natúr alumínium felületén. Az eloxálás kis mértékben karcálló is.  A legelterjedtebb az „economy”, „standard” és egyéb egyszerű jelzővel megnevezett kivtel. Ezek általában kihajtható lábú roll up szerkezetek. A vázak vastagsága, és strapabírósága sajnos az utóbbi években a kedvezőbb ár és a nagy beszállítói konkurencia miatt, de legfőképpen a hazai piac ‘árérzékenysége’ miatt sokat változott. A végletekig el lettek gyengítve a váz falvastagsága, a talp és a hátsó támasztórúd is. Ettől azért nem kell megijedni, normál használat mellett, megbízhatóak. Azonban a sérüléseket, rakodás közbeni pakolási, dobálási hatásoknak már sokkal kevésbé állnak ellen a mai kedvezőbb árú roll up szerkezetek.

Akkor melyik roll-upot válasszam? Economy-t?

Az általunk forgalmazott ‘Economy’ néven megtalálható roll up szerkezet a kedvezőbb árú, egyszerű, de megbízható szerkezet. A még hasonló árú, konkurens forgalmazóknál megtalálhatók közül is sok esetben magasabb minőséget képvisel. Például bélelt hordtáskában adjuk, mely felül teljes hosszában nyitható, mely gyors és kényelmes ki-be rakodást jelent a roll up szerkezet esetében. Ez azért előnyös, mert a felülről becsúsztathatós társakkal ellentétben, melyeknél ha van bélelés, abba beleakad az alumínium éle az oldalnak, és csak tépi-szaggatja a betétet. Legrosszabb esetben még az is előállhat, hogy se-ki, se-be a táskába. A felső sín csíptetős, így könnyű a szerkezetben majd a nyomatcsere ha mint igény felmerül. A közhídelemmel ellentétben a nyomtcsere lehetséges szinte minden roll up szerkezetben. A csere akár nálunk meg is várható. Egyedüliként szinte, a webdisplay javítással is áll rendelkezésre!

Vagy az Exkluzív-ot?

A másik kedvelt roll up szerkezet típus, az Exkluzív. Ez egy szélesebb profilszélességű vázszerkezet, mely ebből adódóan nem rendelkezik kihajtható lábakkal, alapból biztosan áll a födön. Krómozott oldalakkal rendelkezik, mely elegáns külsőt kölcsönöz a szerkezetnek. Kicsivel a hátsó támasztórúd is vastagabb átmérőjű. A bélelt hordtáska ennél a roll up szerkezetnél is alap. Ezt a szerkezetet a némileg magasabb árfekvése miatt kimondottan elegáns megjelenéshez szokták rendelni, de reméljük a jövőben az átlagfelhasználók között is jobban elterjed ez a szép kivitelű roll up szerkezet.